Nederland

home
 

boeken

lopend  gevonden?
lopend  registreren?
lopend  etiketten
lopend  obcz
lopend  ring!ring!
lopend  themaboeken
lopend  wilde tips

mensen

lopend  meetings
lopend  foto's
lopend  actievelingen
lopend  kletsen
lopend  emmadag
lopend  jarig

bookcrossing

lopend  aanmelden?
lopend  in de media
lopend  promoot
lopend  boekenplank

 
Ik wil de inleiding overslaan en meteen naar de pagina met codes

HTML

HTML, dat is de code die je browser gebruikt om in te lezen hoe een webpagina eruit moet zien. Met codes uit die taal kun je je eigen BookCrossing-boekenplank naar je hand zetten.
 
Hoe gaat dat?
In je eigen profile tik je wat extra tekens en plotseling zijn je letters groen. Of cursief. Of groter. Of, dat kan ook, dat allemaal tegelijk.
 
Dat zijn maar een paar van de mogelijkheden. Ook kun je links maken en foto's plaatsen. Hier vind je de gebruiksaanwijzing voor een aantal handigheidjes.
 
Waar kun je het toepassen?
De meest voor de hand liggende plaats om dit uit te voeren is je bookshelf. Het kan ook in journal entries. In de fora is het niet toegestaan; als je daar code invoert verdwijnt die automagisch.
 
Hoe werk je?
Het werkt het makkelijkst om je opzet te maken in kladblok/simpeltekst op je computer, en dit later (knip/plak) in de website te kopiëren.
 
Hoe krijg je het op je boekenplankje?
Eerst inloggen, rechtsboven op de BookCrossing website. Daarna ga je naar my bookshelf, bijvoorbeeld door rechtsboven op je naam te klikken. Op je eigen pagina klik je (boven je plaatje) op edit my profile. Even naar beneden wandelen, naar het grote hok voor your extended information. Kopieer je code vanuit kladblok/simpeltekst, plak het in de website. Klik op submit changes. Klaar!
 
Klaar voor de start? Klik!

 


Deze website wordt onderhouden door LenaLena.

De kleine lettertjes:
De naam Bookcrossing en het logo zijn ©Bookcrossing.com. We zijn enthousiaste deelnemers aan die site en hebben het logo hier ter promotie neergezet. We zijn niet van plan er iets mee te gaan verdienen. -o-o- Name and logo are ©Bookcrossing.com. We are enthusiastic participants in that site and have used the logo here to promote the original site. We do not intend to make a profit out of its use.